EVALUARE RISC

- La securitate fizica -

Evaluare risc – evaluatorul de risc la securitatea fizica acreditat si inscris in Registrul National al Evaluatorilor de Risc la Securitate Fizica (R.N.E.R.S.F.) va elabora analiza de risc a obiectivului.

Cine este obligat sa efectueze evaluare de risc?

Institutii guvernamentale si institutii publice centrale si locale

Companiile si societatile nationale cu forme juridice SA, SRL, SCA, SCS, SNC

Societati detinatoare de bunuri sau valori, indiferent de natura capitalului social

Organizatii de sanatate si îngrijire medicala

Institutii financiare

Institutii de învatamant

Evaluarea de risc la securitate fizica presupune analiza riscurilor si  identificarea amenintarilor care pot pune in pericol viata, integritatea corporala sau libertatea persoanelor ori care pot prejudicia bunurile detinute de unitati iar scopul evaluării de risc este de a identifica punctele slabe și de a dezvolta strategii si solutii eficiente pentru a reduce la minim riscurile si de a asigura protectia adecvata.

Ce rol are o evaluare de risc?

Evaluare risc - amenintari

Identifica amenintarile potentiale

Evaluare risc - vulnerabilitati

Evalueaza vulnerabilitatile sistemului

Evaluare risc - strategii

Dezvolta strategii eficiente de securitate

Evaluare risc - protectie

Protejeaza angajatii, clientii, bunurile si valorile

Evaluare de risc la securitate fizica - Top 5 greșeli frecvente

Evaluarea de risc a sistemelor de supraveghere necesita o abordare atenta si o evitare a greselilor frecvente. Prin evitarea acestor cinci greseli comune, puteti beneficia de un sistem de securitate optimizat, eficient si fiabil, care sa asigure o securitate sporita si sa răspunda nevoilor dumneavoastra specifice si tinand cont de  consultanta  specialistilor in securitate si de evaluarea de risc la securitate fizica puteti benefia de un sistem de securitate la efractie adaptat obiectivului analizat si diminuarea riscurilor identificate.

– Evaluare risc –

Una dintre cele mai frecvente greseli este sa nu se efectueze o analiză completa a mediului in care va fi implementat sistemul de securitate si este important sa luam in considerare caracteristicile specifice ale locatiei, cum ar fi infrastructura, accesibilitatea, iluminarea, zonele critice si posibilele puncte vulnerabile. Neglijarea acestei etape poate duce la un sistem de securitate neadecvat si la ignorarea unor riscuri semnificative.

– Evaluare risc –

O altă greseala obisnuita este selectarea gresită a echipamentelor mai ales pentru sistemul de supraveghere  pentru ca fie ca este vorba despre camere de supraveghere incorect pozitionate, rezolutii insuficiente sau caracteristici tehnice neadecvate, alegerea gresita a echipamentelor poate afecta calitatea imaginilor, capacitatea sistemului de a detecta si inregistra evenimentele relevante. Este esential sa se evalueze cu atentie cerintele specifice si sa se aleaga echipamentele potrivite pentru fiecare situatie in parte.

– Evaluare risc –

Un aspect crucial in evaluarea de risc a sistemelor de securitate este protectia datelor si a confidentialitatii deci ignorarea acestui aspect poate duce la expunerea informatiilor sensibile si la incalcarea legislatiei privind protectia datelor. Asigurati-va ca sistemul de securitate implementat respecta standardele de securitate cibernetica, criptarea adecvata si politici clare privind stocarea si accesul la datele inregistrate.

– Evaluare risc –

Multe greseli apar atunci cand se neglijeaza up-date-urile software si mentenanta periodica a sistemului de securitate deoarece tehnologia avanseaza rapid, iar noile actualizari software si firmware aduc imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste securitatea si functionalitatea sistemului. Neglijarea actualizarilor poate expune sistemul la vulnerabilitati cunoscute, in timp ce mentenanta inadecvata poate duce la defecte si deficiente ale echipamentelor.

– Evaluare risc –

Nu in ultimul rand, o greseala comuna este acordarea unei atentii insuficiente instruirii si formarii personalului responsabil de utilizarea sistemului de supraveghere pentru ca si cel mai avansat si fiabil sistem poate fi ineficient daca personalul nu este familiarizat cu functiile si procedurile corecte. Asigurati-va ca personalul dumneavoastra este bine instruit in utilizarea sistemului de securitate, inclusiv in monitorizarea, gestionarea inregistrarilor si raportarea incidentelor.

MCGM-Tech

Securizeaza prezentul – Protejeaza viitorul!

Contact